Om koret

Kammerkoret Collegium Vocale ble stiftet på Hamar i 1971, og har helt siden starten vært et kor med høye musikalske ambisjoner.

Koret har gjennom årene samarbeidet med en rekke kjente komponister og utøvende musikere. De siste årene har vi bla. samarbeidet med Ingrid Bjørnov i Tårepersekonsert i Hamardomen våren 2018. Julekonsertene de siste årene har vi samarbeidet med vår lokale og globale operastjerne og venn fra Vallset, Bernt Ola Volungholen, og med Ådalsbruk Musikkforening i Stuttrest julekonsert. 

Collegium Vocale har også ved flere anledninger deltatt ved Kirsten Flagstad festival. I juni 2015 deltok vi på den store «Mestermøte ved Mjøsa»-konserten under Kirsten Flagstad festivalen, og vi reiste til Nordisk-Baltisk korfestival i Riga som Norges representasjonskor.

I 2021 ble Collegium Vocale nr 3 i klassen Blandakor A under NM for kor i Trondheim. 

Juleoratoriet av J.S. Bach med Nivalis Barokkorkester og solister blir oppført i desember 2022, men før det skal vi på Mjøsturne sammen med Vestoppland Kammerkor og Lillehammer Kammerkor 11. og 12. juni. Lørdag 8. oktober får du høre den forsinkede 50-års jubileumskonserten vår.

Les mer historikk her.